Tiedote, kutsu

Presidentinvaalipaneeli: Nuoret vaativat tulevaisuuden lupauksia

Presidentinvaaleissa ei ole juuri puhuttu ulko- ja turvallisuuspolitiikan yhdestä tärkeästä kysymyksestä: ilmastonmuutoksesta. Tulevaisuuden lupauksia -paneelissa nuoret vaikuttajat kysyvät presidenttiehdokkailta kysymyksiä muun muassa kestävästä kehityksestä. Nuoria kiinnostaa, kuinka presidentti keskustelisi presidentti Donald Trumpin kanssa Pariisin sopimuksesta, vai toisiko Suomen presidentti sopimusta ollenkaan esiin? Entä miten Suomen presidentti ottaisi nuoret mukaan ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan?

Ehdokkaista paneeliin osallistuvat Tuula Haatainen, Merja Kyllönen, Pekka Haavisto, Matti Vanhanen, Paavo Väyrynen ja Nils Torvalds.

Tilaisuus järjestetään keskiviikkona 17.1. kello 13.30-15.30 Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun juhlasalissa (Runeberginkatu 14-16, Helsinki). Paneelin aihetunniste sosiaalisessa mediassa on #lupauksia

Nuorten asiat koskettavat koko Suomea

Paneelissa esitettäviä kysymyksiä on kerätty avoimella haulla ja nuorisovaalien yhteydessä.

‘’Nuorten huolten ja kysymysten saaminen kuuluviin presidentinvaalikeskustelussa on tärkeää. Siksi nuorten osallistaminen ja kuunteleminen ovat tämän presidentivaalipaneelin ytimessä’’, kertoo AYY:n hallituksen varapuheenjohtaja Tapio Hautamäki.

‘’Tuomme paneelissa esiin kaikille suomalaisille merkittäviä kysymyksiä ja teemoja, koska nuorten mielenkiinnon kohteet ja painotukset eivät ainoastaan kosketa heitä itseään. Kyse on asioista, joiden suhteen tehtävät päätökset vaikuttavat meidän kaikkien tulevaisuuteen’’, HYY:n hallituksen puheenjohtaja Lauri Linna sanoo.

Suomi suunnannäyttäjänä 

‘’Emme voi saada kaikkia maailman maita tekemään kestävää politiikkaa, mutta Suomella on hyvät edellytykset näyttää muille maille esimerkkiä.  Onnistunut ja kestävän kehityksen sopimusten mukainen mukainen politiikka vaatii onnistuakseen presidentin tuen. Siksi haluamme kuulla ehdokkaiden tulevaisuuden lupauksia’’, kertoo Nuorten Agenda 2030:n jäsen, lukiolainen Katariina Räikkönen.

Tilaisuutta järjestävä Nuorten Agenda 2030 -ryhmä on ympäristöministeriön ja valtioneuvoston asettama 17 nuoren ryhmä, joka sparraa hallitusta kestävästä kehityksestä ja viestii teemasta ryhmän sidosryhmille. Ryhmä on tähän mennessä ehdottanut muun muassa uutta kestävän kehityksen indikaattoria ja lobannut eduskuntaa Tulevien sukupolvien valtuutetun perustamiseksi.

Lisäksi Tampereen yliopistolla järjestetään Linna A 103  -salissa (Kalevantie 5, Tampereen yliopisto) yleisölle avoin tilaisuus kello 13.15-16, jossa paneelia kommentoivat valtasuhteisiin erikoistunut viestinnän tutkija Niina Meriläinen ja politiikan tutkija Jarmo Rinne ALL-YOUTH STN:stä ja ympäristöpolitiikan tutkija Nina Nygren. ALL-YOUTH STN on uusi monitieteinen tutkimushanke, joka tutkii nuorten luottamusta ja osallistumista kestävän kasvun avaimena.

Tampereen tilaisuuden järjestäjät: ALL-YOUTH STN -hanke, politiikan tutkimusohjelma ja Iltakoulu.

Media on tervetullutta tilaisuuksiin.

Tilaisuutta voi seurata myös striimin välityksellä:

https://www.sitra.fi/tapahtumat/tulevaisuuden-lupauksia-%E2%88%92-nuorten-presidentinvaalipaneeli/

Paneeli järjestetään suomeksi.

Facebook-tapahtuma:

https://www.facebook.com/events/1992123374444435/

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Nuorten Agenda 2030 ja ALL YOUTH STN/ Heta Heiskanen, tutkija, p. 050 3753 115

HYY/ Ruut Luukkonen, viestintäasiantuntija, ruut.luukkonen@hyy.fi, p. 050 5439 609

Share This